ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تحولات اوکراین|دیدگاه پوتین و زلنسکی درباره آتش‌بس و صلح اروپا

تحولات اوکراین|دیدگاه پوتین و زلنسکی درباره آتش‌بس و صلح
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تاکید پوتین بر صلح بلندمدت و تضمین امنیتی، مخالفت زلنسکی با توقف کوتاه مدت درگیری، تلاش صادقانه چین، برزیل و آفریقای جنوبی برای پایان مناقشه و درخواست رهبران اتحادیه اروپا برای افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز پنجشنبه در جریان کنفرانس مطبوعاتی بزرگ خود در برنامه «نتایج سال»، اعلام کرد که در اوکراین، به جای آتش‌بس، به صلحی بلندمدت با تضمین‌های مشخص نیاز است.
وی گفت: «ما به آتش‌بس نیاز نداریم، بلکه به صلح نیاز داریم - صلحی بلندمدت، پایدار و همراه با تضمین‌هایی برای فدراسیون روسیه و شهروندانش. این مسئله پیچیده‌ای است که چگونه این تضمین‌ها را فراهم کنیم. اما به‌طور کلی، می‌توان راه‌هایی را برای آن جست‌وجو کرد.»
رئیس‌جمهور روسیه همچنین اشاره کرد که آتش‌بس به دشمن این امکان را می‌دهد که نیروهای انسانی خود را مجدد قوا کرده و در موقعیت‌های خود تثبیت شود. او افزود: «اگر حتی یک هفته متوقف شویم، این به معنای دادن فرصت به دشمن برای تثبیت در این موقعیت‌ها، استراحت کردن، و دریافت تجهیزات و مهمات مورد نیاز است.»
ولادیمیر پوتین همچنین یادآور شد که ابتکارات صلح چین، برزیل و آفریقای جنوبی برای حل‌وفصل مناقشه اوکراین، تلاش صادقانه آنها برای یافتن راهی برای پایان دادن به درگیری‌هاست. وی گفت: «علت توجه ما به ابتکارات صلح جمهوری خلق چین، همچنین ابتکارات صلح برزیل و آفریقای جنوبی این است که این‌ها تلاشی صادقانه برای یافتن راه‌حل هستند. به نظر ما، این تلاش‌ها متوازن هستند و هیچ‌چیزی را به هیچ‌یک از طرفین -نه اوکراین و نه روسیه- تحمیل نمی‌کنند. این اقدامات از سوی کشورهایی انجام می‌شود که بی‌طرف بوده و در مناقشه دخالت نمی‌کنند.»
پوتین این تلاش‌ها را با اقدامات کشورهای غربی مقایسه کرد که، به گفته وی، عملاً از با دست اوکراینی‌ها در حال جنگیدن علیه روسیه هستند.
رئیس‌جمهور روسیه همچنین اشاره کرد که نیروهای روسی در میدان نبرد، نشانه‌هایی از فرسایش نیروی انسانی و کمبود تجهیزات در میان نیروهای مسلح اوکراین را مشاهده می‌کنند. وی با اشاره به ضعف در آموزش نیروهای اوکراینی، افزود: «وضعیت در خط مقدم جبهه نبرد در اوکراین به طور اساسی تغییر کرده و نیروهای مسلح روسیه در تمام جبهه‌ها در حال پیشروی هستند. این پیشروی تنها 100 یا 200 متر نیست، بلکه آنها روزانه چندین کیلومتر مربع را از دست دشمن را آزاد می‌کنند.» 
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و سی‌ و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
زلنسکی: اوکراین نمی‌تواند با یک مناقشه منجمد زندگی کند
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که کشورش نمی‌تواند در وضعیت یک مناقشه منجمد باقی بماند. به گفته زلنسکی، هرگونه توقف درگیری‌ها باید بلندمدت و پایدار باشد.
خبرگزاری رویترز به نقل از او نوشت: «اوکراین نمی‌تواند با یک مناقشه منجمد شده در خاک خود زندگی کند، هرگونه توقف درگیری‌ها باید بلندمدت بوده و بتواند امنیت ما را تامین کند.»
پیش از این، کایا کالاس، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا، بر لزوم عدم فشار بر اوکراین برای مذاکرات با روسیه تأکید کرده و افزود که چنین مذاکراتی بی‌فایده خواهد بود و باید بر تضمین‌های امنیتی برای کی‌یف تمرکز شود. به عقیده وی، فشار بر زلنسکی برای مذاکره با پوتین بی‌معنی است، زیرا به ادعای او، رئیس‌جمهور روسیه تمایلی به صلح ندارد.
کالاس افزود که در اتحادیه اروپا، دیدگاه واحدی درباره تضمین‌های امنیتی آینده برای کی‌یف وجود ندارد و باید اطمینان حاصل شود که این تضمین‌ها «توخالی نباشند.»
گفت‌وگوی ترامپ و شولتز درباره راه‌حل‌های مناقشه اوکراین
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، روز پنجشنبه طی یک گفت‌وگوی تلفنی راه‌حل‌های ممکن برای پایان دادن به مناقشه اوکراین را بررسی کردند.
در بیانیه‌ای که در وب‌سایت دولت آلمان منتشر شده، آمده است: «امروز صدراعظم شولتز بار دیگر با رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ، گفت‌وگوی تلفنی انجام داد. محور اصلی این گفت‌وگو مسائل سیاست امنیتی در اروپا و البته روند اوضاع در اوکراین بود.»
طبق این اطلاعات، رهبران آمریکا و آمریکا در این خصوص هم‌عقیده بودند که این مناقشه بیش از حد طولانی شده و باید هرچه زودتر راه‌حلی عادلانه و پایدار برای آن پیدا شود.
چند روز قبل ترامپ اعلام کرده بود که می‌تواند پس از «اولین دیدار با رهبران روسیه و اوکراین» درباره هرگونه امتیازات احتمالی ارضی کی‌یف اظهارنظر کند. وی همچنین اشاره کرد که به‌شدت در حال تلاش برای پایان دادن به مناقشه اوکراین است و تاکنون به «پیشرفت‌های کوچکی» دست یافته است.
پیش‌تر، فرانسیس فوکویاما، تحلیلگر مسائل یاسی آمریکایی، پیش‌بینی کرد که ترامپ ممکن است تلاش کند این مناقشه را حل کند، اما این کار به هزینه منافع کی‌یف انجام خواهد شد. به گفته وی، احتمالاً اوکراین با واگذاری بخشی از قلمرو خود در ازای عضویت در ناتو موافقت خواهد کرد.
درخواست رهبران اتحادیه اروپا برای افزایش تلاش‌ها در ارسال تسلیحات به اوکراین
رهبران اتحادیه اروپا در پایان نشست سران در بروکسل تأکید کردند که هرگونه بحث درباره صلح در اوکراین باید تنها با مشارکت کی‌یف صورت گیرد. بیانیه نهایی این نشست در وب‌سایت رسمی شورای اروپا منتشر شده است.
طبق این سند، آن‌ها همچنین بر تعهد خود به ادامه حمایت از کی‌یف، از جمله کمک‌های نظامی، تأکید کردند. قرار است در سال 2025، مبلغ 30.6 میلیارد یورو به اوکراین اختصاص یابد که 12.5 میلیارد یورو از صندوق حمایت از اوکراین در اروپا و 18.1 میلیارد یورو از برنامه وام‌های گروه 7 به ارزش 45 میلیارد یورو تأمین می‌شود. بازپرداخت این وام‌ها از محل درآمدهای ناشی از دارایی‌های روسیه انجام خواهد شد.
علاوه بر این، کشورهای اروپایی آمادگی خود را برای اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه اعلام کرده و تصمیم گرفتند دارایی‌های روسیه را در صورت عدم تحقق الزامات پرداخت غرامت به اوکراین، همچنان مسدود نگه دارند.
اشاره رئیس کمیسیون اروپا به زمان آغاز مذاکرات عضویت اوکراین
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، روز پنجشنبه در کنفرانس خبری پس از نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرد که اولین مرحله مذاکرات برای پذیرش اوکراین در اتحادیه اروپا ممکن است در سال 2025 آغاز شود.
وی گفت: «ما به همراهی اوکراین در مسیر عضویت در اتحادیه اروپا ادامه می‌دهیم. اگر اوکراین به کار خود ادامه دهد، ما آماده‌ایم تا اولین مرحله مذاکرات برای پذیرش در اتحادیه اروپا را در اوایل سال 2025 آغاز کنیم.»
فون در لاین همچنین اشاره کرد که کشورهای اروپایی تاکنون نزدیک به 130 میلیارد یورو به اوکراین ارائه کرده‌اند که بخش بزرگی از کمبود مالی اوکراین برای سال آینده را پوشش می‌دهد.
البته به عقیده برخی تحلیلگران سیاسی، نظریه عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا و ناتو دورنمای روشنی ندارد و این موضوع در غرب نیز درک می‌شود. با این حال، حامیان کی‌یف همچنان این مسئله را برای تسریع حمایت از اوکراین مطرح می‌کنند.
آمادگی کاخ سفید برای گفت‌وگو با مسکو درباره خطرات هسته‌ای
جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا شب گذشته در سخنرانی خود در بنیاد تحلیل کارنگی، اعلام کرد که ایالات متحده آمادگی دارد با طرف روسی درباره خطرات هسته‌ای گفت‌وگو کند.
وی یادآور شد که مقامات آمریکایی ترجیح می‌دهند به جای مذاکرات سه‌جانبه با روسیه و چین، گفت‌وگوهای دوجانبه‌ای با این کشورها داشته باشند. به گفته فاینر، ظرفیت‌ها و دکترین‌های هسته‌ای این دو کشور با یکدیگر متفاوت است. این مقام کاخ سفید افزود: «ما احساس می‌کنیم که گفت‌وگوهای دوجانبه بهتر، احتمالاً سازنده‌تر، و در نهایت موفق‌تر خواهد بود.» 
توضیح صلیب سرخ درباره بازدید از اسرای جنگی روسیه و اوکراین
کریستین کاردون، سخنگوی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی شب گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرد که این سازمان از فوریه سال 2022 تاکنون از 4 هزار و 700 اسیر جنگی بازدید کرده است.
کاردون توضیح داد که این کمیته در عملیات تبادل اسرا بین روسیه و اوکراین شرکت ندارد، ولی آماده است به عنوان یک میانجی بی‌طرف نقش‌آفرینی کند، مشروط بر اینکه طرف‌های درگیر چنین درخواستی را مطرح کنند. به گفته وی، کارکنان این سازمان نظارت می‌کنند که حقوق اسرای جنگی به درستی رعایت شود.
پیش‌ از این، سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، در ماه دسامبر از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خواسته بود تا با مقامات اوکراینی برای پایان دادن به «نقض‌های فاحش حقوق بشردوستانه بین‌المللی» توسط آن‌ها به صورت جدی‌تر همکاری کند.
تبادل نظر وزرای خارجه روسیه و سوئیس درباره وضعیت اوکراین
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، و اینیاتسیو کاسیس، رئیس اداره فدرال امور خارجه سوئیس، روز گذشته در یک گفت‌وگوی تلفنی درباره وضعیت اوکراین تبادل نظر کردند. طبق گزارش منتشره در وب‌سایت وزارت امور خارجه روسیه، این گفت‌وگو به ابتکار سوئیس انجام شده است.
لاوروف در این گفت‌وگو گسترش ناتو به شرق را یکی از دلایل اصلی وضعیت کنونی دانست که به گفته او، انجام عملیات نظامی ویژه را غیرقابل اجتناب کرده است. وزیر خارجه روسیه همچنین بر بی‌نتیجه بودن اولتیماتوم‌هایی که کشورهای غربی و مقامات کی‌یف برای حل بحران اوکراین مطرح می‌کنند، تأکید کرد.
پیش‌تر در همان روز، سرگئی گارمونین، سفیر روسیه در سوئیس، اعلام کرده بود که انتظار نمی‌رود روابط دیپلماتیک روسیه و سوئیس در سال 2025 بهبود چشمگیری داشته باشد. وی همچنین اشاره کرد که مقامات سوئیس احتمالاً به حمایت از مواضع کشورهای غربی در قبال روسیه ادامه خواهند داد.
سییارتو: اوکراین علیه مجارستان کمپین ناشایستی به راه انداخته است
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، به کمپین ناشایست و غیرقابل قبولی که اوکراین علیه مجارستان به راه انداخته، اشاره کرد. به گفته وی، این اقدام کی‌یف در واکنش به پیشنهاد برقراری آتش‌بس در ایام کریسمس از سوی بوداپست صورت گرفته است.
وی گفت: «به‌خوبی مشخص است که در روزهای اخیر کمپینی ناشایستی علیه ما آغاز شده و اوکراین در عرصه بین‌المللی به‌طور مداوم ما را تحریک می‌کند. من فکر می‌کنم، همانطور که نخست وزیر ویکتور اوربان گفته، ما نباید به این تحریکات پاسخ دهیم و تلاش خود را خواهیم کرد.»
سییارتو همچنین افزود که مجارستان با صداقت امکان برقراری آتش‌بس را فراهم کرده و قضاوت درباره رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، به عهده مردم اوکراین خواهد بود.
پیش‌تر، سییارتو یادآور شده بود که اتحادیه اروپا نیز به دلایل سیاسی مشخص، از آتش‌بس کریسمس در اوکراین حمایت نکرده است. به گفته وی، این پیشنهاد از سوی آندری سیبیگا، معاون وزیر امور خارجه اوکراین، بطور رسمی رد شده است.
پوتین: تصمیم برای آغاز عملیات ویژه باید زودتر اتخاذ می‌شد
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی «نتایج سال»، اعلام کرد که تصمیم برای آغاز عملیات ویژه نظامی در اوکراین باید زودتر از فوریه 2022 گرفته می‌شد. 
وی در پاسخ به سوالی در این باره که آیا اگر به گذشته بازمی‌گشت، این تصمیم خود را تغییر می‌داد یا خیر، گفت: «اگر می‌شد به گذشته بازگشت و با آگاهی از شرایط کنونی به سال 2021 نگاه کرد، به این فکر می‌کردم که تصمیمی که در اوایل سال 2022 گرفته شد، باید زودتر از آن اتخاذ می‌شد. همچنین، باید از قبل برای این اقدام آماده می‌شدیم.»
پوتین یادآور شد، این تصمیم به این دلیل گرفته شد که نمی‌توانستند بیشتر صبر کنند، زیرا مقامات کی‌یف به‌طور آشکار اعلام کرده بود که قصد اجرای توافق‌نامه‌های مینسک را ندارد. علاوه بر این، اوکراین مدعی دستیابی به سلاح‌های کشتار جمعی شده بود.
پوتین همچنین اشاره کرد که در طول تقریباً سه سال آغاز درگیری، دیگر کمتر شوخی می‌کند و می‌خندد. وی افزود، وقت و مهارت‌های خود را در یافتن مسائل کلیدی و تمرکز بر حل آن‌ها بهبود داده است.
برنامه «نتایج سال با ولادیمیر پوتین» که روز پنجشنبه در مسکو برگزار شد، به مدت 4.5 ساعت به طول انجامید. در این رویداد که ترکیبی از خط مستقیم تماس با رئیس‌جمهور و کنفرانس مطبوعاتی پایانی سال برای تحلیل مسائل بود، خبرنگاران (از جمله خبرنگاران خارجی) و شهروندان عادی روسیه امکان پرسش از رئیس‌جمهور را داشتند.
در این برنامه پوتین به سئوالات بسیاری درباره سیاست داخلی و خارجی روسیه پاسخ داد. موضوعاتی از جمله وضعیت ر منطقه کورسک، پرداخت‌ها به نیروهای نظامی، و سامانه موشکی «اورِشنیک» از جمله مسائل مطرح‌شده بودند. وی همچنین پیش‌بینی کرد که رشد تولید ناخالص داخلی روسیه در سال 2024 به 4 درصد خواهد رسید و بر اهمیت حاکمیت و استقلال به عنوان اساس موجودیت هر کشور تأکید کرد.
پوتین: روسیه به اهداف خود در سوریه دست یافته استپوتین: روسیه آماده مقابله با تهدیدات در «تمام جبهه‌ها» استپوتین: آینده روسیه به نتیجه جنگ امروز بستگی دارد انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1301222/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رده‌های سنی پدل قهرمانی آسیا؛ نمایندگان ایران فینالیست شدند

آشنایی با یاشار دوغو، پدر کشتی ترکیه و قهرمان المپیک 1948 لندن

بهترین گلزن اروپا در رئال بازی می‌کند

با جدیدترین مالک آمریکایی لیگ برتر آشنا شوید؛ دن فریدکین مالک جدید اورتون، کیست؟

ادعای جدید درباره مذاکرات ایران و اروپا

ادعای وال‌استریت ژورنال درباره دور جدید مذاکرات ایران و اروپا

اتصال یکی از بزرگترین پروژه‌های خورشیدی جهان به شبکه چین

آمریکا در رأس تمام فتنه های منطقه است

حضور کاروان آمریکا در محل اقامت الجولانی+عکس

واکنش امام جمعه اردبیل به پیام سفیر اسرائیل به مردم ایران

تظاهرات میلیونی یمنی‌ها در حمایت از فلسطین +فیلم

نزدیکی توافق با عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل | این امر مستلزم تحقق 2 هدف است

دیدار هیئت آمریکایی با «الجولانی» در یکی از هتل‌های دمشق+ عکس

واکنش کاخ سفید به تسلیحات اتمی ایران

قتل نوجوان اوتیسمی به دست برادر سنگدل

بمب خبری وال‌استریت؛ تیم بایدن از همان روز اول جو را تر و خشک می‌کرد!

پروژه‌ قومی استالین؛ نگاهی به «غائله‌‏ی آذربایجان»

رسانه‌های عبری جزئیات تجاوزات اخیر اشغالگران به یمن را فاش کردند

نخست وزیر مجارستان خواستار آتش‌بس کریسمس در جنگ اوکراین شد

اشتاینمایر 27 دسامبر پارلمان آلمان را منحل می‌کند

درخواست تولیدکنندگان برای جبران خسارات ناشی از قطعی برق

سورپرایز بازار خودرو برای فروشندگان در شب یلدا/ شاهین پیشتاز افزایش قیمت

آیا حضور نظامی ایران در سوریه موفقیت‌آمیز بوده است؟ | آینده حضور نظامی ایران در منطقه

عملیات مشترک پهپادی یمن و مقاومت اسلامی عراق ضد رژیم صهیونیستی

موانع بر سر راه تولیدکنندگان نیازمند پیگیری در سطح ملی است/دهکده لجستیک پروژه پیشران توسعه فارس

انتصاب سرپرست سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی

فراخوان واردات خودرو و مینی ‌بوس به منطقه آزاد کیش

اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها

جلیلی درمورد قانون حجاب: قوانین کشور لازم الاجراست

طلای جهانی مسیر سقوط را برای هفته انتخاب کرد

وفاق بدون اصلاح اقتصادی و عدالت اجتماعی، آب در هاون کوبیدن است!

موانع بر سر راه تولیدکنندگان نیازمند پیگیری در سطح ملی است

نمایش دستاوردهای ایران در نمایشگاه دفاعی ویتنام

زنان به برکت انقلاب اسلامی در تمامی عرصه‌ها پیشقدم هستند

بازی عربستان در زمین ایران و آمریکا؛ چراغ سبز بن سلمان به ترامپ؟

سمنانی ها در راهپیمایی «جمعه خشم» جنایت‌های رژیم صهیونیستی را محکوم کردند

آمریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

افشای علت عدم حضور نتانیاهو در یک مراسم

راهپیمایی مردم‌ کهگیلویه و بویراحمد ‌علیه اسرائیل‌

ترامپ و تیمش چه خوابی برای اوکراین دیده‌اند؟

با راه افتادن دوباره مکانیسم ماشه به ملت ایران از پشت خنجر نزنید!

77 شهید طی یک روز در حملات صهیونیست‌ها به نوار غزه

بلینکن: به توافق با ریاض برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو نزدیکیم

شهادت نوزاد شیرخوار در غزه از شدت سرما

افزایش بیش از 4 هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی تا سال آینده

افزایش قیمت خودروهای بنزینی در اروپا

تب و تاب یلدایی بازار همدان

قیمت‌های نجومی در شب یلدای نصف‌جهان

مادری اصالت محوری در تمدن بشری دارد

جونان بومی و متخصص در مدیریت پارس جنوبی به‌کارگیری شوند